WOZ bezwaar Wouwse Plantage

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Wouwse Plantage? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Roosendaal komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Wouwse Plantage 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel tref je duidelijke info over de huidige woonlasten in Wouwse Plantage waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€231
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€828
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wouwse Plantage.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Roosendaal. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €264.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €264.000 x 0,1029% = €272.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Wouwse Plantage? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Wouwse Plantage nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wouwse Plantage. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0003,4%
2018€207.000-7,6%
2017€224.00012,6%
2016€199.0000,0%
2015€199.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Roosendaal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-wouwse-plantage-4725

Woningtaxatie in Wouwse Plantage

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Wouwse Plantage kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Wouwse Plantage bedraagt circa €235. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Wouwse Plantage die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nispen, Wouw, Schijf, Sprundel en St. Willebrord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: bijgebouwen, ligging, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Wouwse Plantage. In deze documenten staan de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wouwse Plantage. Een gemiddelde woning betaalt €231.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. kadastrale data. De gemeente verwerkt factoren zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.roosendaal.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je ook prijzen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Wouwse Plantage?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Wouwse Plantage zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie