WOZ bezwaar Heerle

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Heerle? Op deze pagina praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Roosendaal maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Heerle 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder bieden we een overview van de huidige woonlasten in Heerle (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€231
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€828
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Heerle.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Roosendaal. De WOZ-waarde ligt op €265.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €265.000 x 0,1029% = €273.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Heerle? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Heerle uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Heerle. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check marktprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0003,4%
2018€207.000-7,6%
2017€224.00012,6%
2016€199.0000,0%
2015€199.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Roosendaal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-heerle-4726

Woningtaxatie in Heerle

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Heerle kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Heerle ligt rond de €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Heerle die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Wouwse Plantage, Nispen, Wouw, Schijf en Sprundel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte, bouwjaar, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Heerle. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heerle. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €231.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.roosendaal.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heerle?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Heerle maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie