WOZ bezwaar Nispen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Nispen? Hieronder bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Roosendaal beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nispen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder geven we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Nispen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€231
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€828
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nispen.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Roosendaal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €263.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 263.000 x 0,1029% = €271.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Nispen? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nispen nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nispen. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport staat hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0003,4%
2018€207.000-7,6%
2017€224.00012,6%
2016€199.0000,0%
2015€199.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Roosendaal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nispen-4725

Woningtaxatie in Nispen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Nispen kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nispen ligt om en nabij de €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Nispen die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Wouw, Schijf, Sprundel, St. Willebrord en Oud-Vossemeer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: bouwjaar, bijgebouwen, grootte, ligging, oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nispen. In die rapportage bekijk je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nispen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €231.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.roosendaal.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nispen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nispen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie