WOZ bezwaar Moerstraten

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Moerstraten? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Roosendaal beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Moerstraten 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel bekijk je een overview van de hedendaagse woonlasten in Moerstraten (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4727
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€231
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€828
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Moerstraten.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Roosendaal. De WOZ-waarde bedraagt op €266.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €266.000 x 0,1029% = €274.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Moerstraten? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Moerstraten uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Moerstraten. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0003,4%
2018€207.000-7,6%
2017€224.00012,6%
2016€199.0000,0%
2015€199.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Roosendaal.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-moerstraten-4727

Woningtaxatie in Moerstraten

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Moerstraten zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Moerstraten ligt rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In deze tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Moerstraten die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Heerle, Wouwse Plantage, Nispen, Wouw en Schijf.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten als: grootte, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Moerstraten. Op dit aanslagbiljet vind je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Moerstraten. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €231.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.roosendaal.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Moerstraten?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Moerstraten kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie