WOZ bezwaar Velp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Velp? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Rheden raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Velp 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de huidige woonlasten in Velp (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€237.000
OZB-tarief woningen0,1291%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€249
Totale woonlasten€758
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Velp.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Rheden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €247.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €247.000 x 0,1291% = €319.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Velp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Velp aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Velp. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€237.0007,7%
2019€220.0004,8%
2018€210.0002,9%
2017€204.0002,5%
2016€199.0001,5%
2015€196.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Rheden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-velp-6881

Woningtaxatie in Velp

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Velp kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Velp ligt rond de €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Velp die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Deelen, Wolfheze, Heveadorp, Heelsum en Doorwerth.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, ligging, oppervlakte, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Velp. In die rapportage check je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1291% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Velp. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €305.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van kadastrale data. De gemeente verwerkt factoren als: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.rheden.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Velp?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Velp kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie