WOZ bezwaar Laag-Soeren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Laag-Soeren? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Rheden beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Laag-Soeren 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verschaffen we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Laag-Soeren van een meerpersoonshuishouden. Eveneens bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Gemiddelde WOZ-waarde€237.000
OZB-tarief woningen0,1291%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€249
Totale woonlasten€758
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Laag-Soeren.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Rheden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €260.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €260.000 x 0,1291% = €336.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Laag-Soeren? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Laag-Soeren ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Laag-Soeren. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Weeg af of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€237.0007,7%
2019€220.0004,8%
2018€210.0002,9%
2017€204.0002,5%
2016€199.0001,5%
2015€196.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Rheden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-laag-soeren-6957

Woningtaxatie in Laag-Soeren

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Laag-Soeren zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Laag-Soeren komt gemiddeld uit rond de €210. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Laag-Soeren die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Spankeren, Ellecom, Dieren, Didam en Loo Gld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: oppervlakte, grootte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Laag-Soeren. Op dit aanslagbiljet vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1291% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Laag-Soeren. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €305.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld met behulp van beschikbare gegevens. Men kijkt naar aspecten als: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.rheden.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Laag-Soeren?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Laag-Soeren kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie