WOZ bezwaar Geulle

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Geulle? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Meerssen begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Geulle 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder bieden we duidelijke info over de actuele woonlasten in Geulle (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€460
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€242
Totale woonlasten€1055
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Geulle.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Meerssen. De WOZ-waarde bedraagt op €257.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €257.000 x 0,1731% = €445.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Geulle? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Geulle precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Geulle. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is de basis van de waardebepaling.

 3. Check marktwaarde

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0006,8%
2019€250.0005,0%
2018€238.0006,3%
2017€224.0000,9%
2016€222.0002,8%
2015€216.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Meerssen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-geulle-6243

Woningtaxatie in Geulle

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Geulle kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Geulle ligt zo rond de €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Geulle die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Bunde, Moorveld, Ulestraten, Maastricht Airport en Spaubeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: grootte, type woning, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Geulle. Op dit aanslagbiljet vind je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geulle. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €460.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op thema’s als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.meerssen.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Geulle?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of deze woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Geulle zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie