WOZ bezwaar Spankeren

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Spankeren? Op dit portaal geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Rheden beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Spankeren 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het schema hieronder verschaffen we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Spankeren waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gemiddelde WOZ-waarde€237.000
OZB-tarief woningen0,1291%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€249
Totale woonlasten€758
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Spankeren.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Rheden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €259.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €259.000 x 0,1291% = €334.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Spankeren? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Spankeren werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Spankeren. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€237.0007,7%
2019€220.0004,8%
2018€210.0002,9%
2017€204.0002,5%
2016€199.0001,5%
2015€196.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Rheden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-spankeren-6956

Woningtaxatie in Spankeren

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Spankeren kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Spankeren bedraagt circa €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Spankeren die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ellecom, Dieren, Didam, Loo Gld en Groessen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: type woning, ligging, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Spankeren. In deze documenten bekijk je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1291% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Spankeren. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €305.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je bij de gemeente (www.rheden.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Spankeren?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Spankeren heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie