WOZ bezwaar Velserbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Velserbroek? Op deze website geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Velsen komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Velserbroek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel geven we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Velserbroek (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€291.000
OZB-tarief woningen0,097%
Gemiddeld betaalde OZB€282
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€351
Totale woonlasten€805
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Velserbroek.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Velsen. De WOZ-waarde ligt op €280.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €280.000 x 0,097% = €272.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Velserbroek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Velserbroek precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Velserbroek. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€291.0009,4%
2019€266.0009,5%
2018€243.0007,0%
2017€227.0003,7%
2016€219.0002,3%
2015€214.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Velsen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-velserbroek-1991

Woningtaxatie in Velserbroek

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Velserbroek kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Velserbroek komt gemiddeld uit rond de €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Velserbroek die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Velserbroek. In dit document vind je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,097% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Velserbroek. Een gemiddelde woning betaalt €282.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van objectieve criteria. Men kijkt naar feiten zoals: de ligging van de woning, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.velsen.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Velserbroek?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Velserbroek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie