WOZ bezwaar Galder

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Galder? Op deze pagina lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Alphen-Chaam beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Galder 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In deze tabel bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Galder van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€341.000
OZB-tarief woningen0,115%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€226
Totale woonlasten€941
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Galder.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Alphen-Chaam. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €291.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €291.000 x 0,115% = €335.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Galder? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Galder werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Galder. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€341.0005,9%
2019€322.0004,9%
2018€307.0003,7%
2017€296.0002,1%
2016€290.000-0,3%
2015€291.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Alphen-Chaam.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-galder-4855

Woningtaxatie in Galder

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Galder komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Galder komt gemiddeld uit rond de €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Galder die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Dorst, Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Wagenberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Galder. In dit document check je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,115% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Galder. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €391.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand op basis van kadastrale data. De gemeente verwerkt onderwerpen als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.alphen-chaam.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Galder?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Galder zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie