WOZ bezwaar Sint-Annaland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Sint-Annaland? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Tholen begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Sint-Annaland 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder geven we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Sint-Annaland van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1228%
Gemiddeld betaalde OZB€247
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€715
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sint-Annaland.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Tholen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €257.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €257.000 x 0,1228% = €316.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Sint-Annaland? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Sint-Annaland werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Sint-Annaland. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Het document ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0004,1%
2019€194.0003,2%
2018€188.0001,1%
2017€186.0001,1%
2016€184.0000,0%
2015€184.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Tholen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-sint-annaland-4697

Woningtaxatie in Sint-Annaland

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Sint-Annaland kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Sint-Annaland komt gemiddeld uit rond de €185. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Sint-Annaland die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet en Nieuw-Vossemeer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Sint-Annaland. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1228% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint-Annaland. Een gemiddelde woning betaalt €247.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.tholen.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint-Annaland?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint-Annaland maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie