WOZ bezwaar Moerdijk

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen rond januari, februari en maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Moerdijk? Op deze pagina lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Moerdijk komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Moerdijk 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bieden we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Moerdijk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze website lees je ook meer informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Moerdijk.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Moerdijk. De WOZ-waarde is vastgesteld op €270.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €270.000 x 0,089% = €240.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Moerdijk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Moerdijk aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Moerdijk. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Moerdijk.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-moerdijk-4781

Woningtaxatie in Moerdijk

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Moerdijk kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Moerdijk ligt rond de €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Moerdijk die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen en Steenbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, type woning, ligging, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Moerdijk. In deze documenten staan de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Moerdijk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €216.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld met behulp van kadastrale data. Ze onderzoeken onderdelen als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.moerdijk.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Moerdijk?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Moerdijk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Standdaarbuiten
 • WOZ bezwaar Noordhoek
 • WOZ bezwaar Zevenbergen
 • WOZ bezwaar Zevenbergschen Hoek
 • WOZ bezwaar Langeweg
 • WOZ bezwaar Klundert
 • WOZ bezwaar Fijnaart
 • WOZ bezwaar Heijningen
 • WOZ bezwaar Oudemolen
 • WOZ bezwaar Willemstad
 • Plaats een reactie