WOZ bezwaar Oudemolen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oudemolen? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Moerdijk begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Oudemolen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel verschaffen we een overview van de hedendaagse woonlasten in Oudemolen op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-krediet.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oudemolen.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Moerdijk. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €282.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €282.000 x 0,089% = €251.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Oudemolen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Oudemolen nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Oudemolen. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Moerdijk.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oudemolen-4796

Woningtaxatie in Oudemolen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Oudemolen komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Oudemolen ligt rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Oudemolen die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Heijningen, Fijnaart, Klundert, Langeweg en Zevenbergschen Hoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, type woning, bijgebouwen, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Oudemolen. In die rapportage check je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudemolen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €216.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald door middel van openbare data. Ze onderzoeken aspecten als: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.moerdijk.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudemolen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudemolen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie