WOZ bezwaar Langeweg

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Langeweg? Hier vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Moerdijk beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Langeweg 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder bekijk je een overview van de verschillende woonlasten in Langeweg (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Langeweg.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Moerdijk. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €278.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €278.000 x 0,089% = €247.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Langeweg? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Langeweg aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Langeweg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Moerdijk.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-langeweg-4772

Woningtaxatie in Langeweg

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Langeweg komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Langeweg ligt om en nabij de €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Langeweg die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten en Kruisland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: type woning, onderhoudsniveau, grootte, ligging, bijgebouwen, oppervlakte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Langeweg. Op dit aanslagbiljet vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Langeweg. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €216.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald door middel van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar factoren zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.moerdijk.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Langeweg?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Langeweg maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie