WOZ bezwaar Fijnaart

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Fijnaart? Hieronder kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Moerdijk begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Fijnaart 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst check je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Fijnaart van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Fijnaart.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Moerdijk. De WOZ-waarde ligt op €280.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €280.000 x 0,089% = €249.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Fijnaart? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Fijnaart nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Fijnaart. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Moerdijk.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-fijnaart-4793

Woningtaxatie in Fijnaart

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Fijnaart kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Fijnaart ligt om en nabij de €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Fijnaart die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bijgebouwen, ligging, grootte, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Fijnaart. In deze aanslag check je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Fijnaart. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €216.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.moerdijk.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Fijnaart?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Fijnaart maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie