WOZ bezwaar Heijningen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Heijningen? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Moerdijk raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Heijningen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder geven we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Heijningen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heijningen.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Moerdijk. De WOZ-waarde ligt op €281.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €281.000 x 0,089% = €250.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Heijningen? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Heijningen aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Heijningen. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Moerdijk.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-heijningen-4794

Woningtaxatie in Heijningen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Heijningen zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Heijningen ligt zo rond de €195. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Heijningen die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Fijnaart, Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: grootte, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Heijningen. In deze gemeentelijke beschikking staan de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heijningen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €216.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op factoren als: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.moerdijk.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heijningen?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of de aangehaalde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Heijningen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie