WOZ bezwaar Noordhoek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Noordhoek? Hier vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Moerdijk calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Noordhoek 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel check je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Noordhoek (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gemiddelde WOZ-waarde€244.000
OZB-tarief woningen0,089%
Gemiddeld betaalde OZB€216
Rioolheffing€260
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€734
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordhoek.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Moerdijk. De WOZ-waarde is vastgesteld op €275.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €275.000 x 0,089% = €245.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Noordhoek? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Noordhoek ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Noordhoek. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€244.0007,0%
2019€228.0003,6%
2018€220.0004,3%
2017€211.0001,9%
2016€207.0000,5%
2015€206.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Moerdijk.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-noordhoek-4759

Woningtaxatie in Noordhoek

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Noordhoek komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Noordhoek komt gemiddeld uit rond de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Noordhoek die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel en Bosschenhoofd.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: type woning, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Noordhoek. Op dit aanslagbiljet vind je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,089% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordhoek. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €216.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald met behulp van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.moerdijk.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordhoek?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordhoek zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie