WOZ bezwaar Halderberge

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Halderberge? Op deze pagina vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Halderberge maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Halderberge 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verschaffen we een overview van de recente woonlasten in Halderberge op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€261.000
OZB-tarief woningen0,1044%
Gemiddeld betaalde OZB€272
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€272
Totale woonlasten€769
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Halderberge.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Halderberge. De WOZ-waarde is vastgesteld op €248.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €248.000 x 0,1044% = €259.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Halderberge? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Halderberge werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Halderberge. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€261.0005,7%
2019€247.0003,8%
2018€238.0003,9%
2017€229.0000,9%
2016€227.0000,4%
2015€226.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Halderberge.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-halderberge-4731

Woningtaxatie in Halderberge

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Halderberge zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Halderberge ligt om en nabij de €205. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Halderberge die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, ligging, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Halderberge. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1044% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Halderberge. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €272.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar factoren zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.halderberge.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Halderberge?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Halderberge zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Oudenbosch
 • WOZ bezwaar Hoeven
 • WOZ bezwaar Bosschenhoofd
 • WOZ bezwaar Oud Gastel
 • WOZ bezwaar Stampersgat
 • Plaats een reactie