WOZ bezwaar Linne

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Linne? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Maasgouw maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Linne 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel bekijk je een kostenraming van de huidige woonlasten in Linne waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Linne.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Maasgouw. De WOZ-waarde bedraagt op €276.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 276.000 x 0,1029% = €284.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Linne? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Linne uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Linne. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Maasgouw.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-linne-6067

Woningtaxatie in Linne

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Linne kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Linne ligt zo rond de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Linne die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Montfort, Vlodrop, Posterholt, Maasbracht en Herten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Linne. In die rapportage lees je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Linne. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €240.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van een speciaal model. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je ook koopsommen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Linne?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de getoonde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Linne zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie