WOZ bezwaar Beegden

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Beegden? Hier vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasgouw maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Beegden 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder bekijk je een kostenraming van de actuele woonlasten in Beegden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Beegden.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Maasgouw. De WOZ-waarde bedraagt op €293.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €293.000 x 0,1029% = €301.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Beegden? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Beegden precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Beegden. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Check of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Maasgouw.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-beegden-6099

Woningtaxatie in Beegden

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Beegden kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Beegden ligt rond de €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Beegden die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Heel, Grathem, Baexem, Heythuysen en Leveroy.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Beegden. In deze aanslag vind je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beegden. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €240.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze thema’s zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Beegden?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Beegden kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie