WOZ bezwaar Beesel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Beesel? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Beesel begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Beesel 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst bekijk je een samenvatting van de huidige woonlasten in Beesel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€218.000
OZB-tarief woningen0,1751%
Gemiddeld betaalde OZB€380
Rioolheffing€78
Afvalstoffenheffing€153
Totale woonlasten€612
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beesel.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Beesel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €285.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €285.000 x 0,1751% = €499.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Beesel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Beesel precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Beesel. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€218.0009,0%
2019€200.0002,6%
2018€195.0004,3%
2017€187.0001,1%
2016€185.0003,4%
2015€179.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Beesel.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-beesel-5954

Woningtaxatie in Beesel

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Beesel zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Beesel ligt zo rond de €220. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Beesel die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel en Sint Anthonis.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: oppervlakte, bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Beesel. In deze documenten tref je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1751% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beesel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €380.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van data die voorhanden is. Ze onderzoeken thema’s als: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.beesel.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: type object, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beesel?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Beesel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Reuver
 • Plaats een reactie