WOZ bezwaar Heel

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Heel? Hieronder geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasgouw begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Heel 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Heel waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal vind je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heel.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Maasgouw. De WOZ-waarde bedraagt op €292.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €292.000 x 0,1029% = €300.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Heel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Heel ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Heel. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Maasgouw.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-heel-6097

Woningtaxatie in Heel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Heel kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Heel ligt zo rond de €205. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Heel die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Grathem, Baexem, Heythuysen, Leveroy en Heibloem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: ligging, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, grootte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Heel. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heel. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €240.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare data. Men kijkt naar factoren zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heel?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Heel zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie