WOZ bezwaar Stevensweert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stevensweert? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasgouw komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Stevensweert 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder bieden we een overview van de gemiddelde woonlasten in Stevensweert waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stevensweert.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Maasgouw. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €230.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €230.000 x 0,1029% = €237.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Stevensweert? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Stevensweert aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Stevensweert. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Maasgouw.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-stevensweert-6107

Woningtaxatie in Stevensweert

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Stevensweert kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Stevensweert is ongeveer €225. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Stevensweert die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Maria Hoop, Koningsbosch, Echt, Beegden en Heel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Stevensweert. In dit document tref je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stevensweert. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €240.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stevensweert?
Het bezwaar maken moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stevensweert kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie