WOZ bezwaar Maasbracht

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Maasbracht? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasgouw maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Maasbracht 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van de huidige woonlasten in Maasbracht (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform bekijk je ook informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€240
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€204
Totale woonlasten€682
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Maasbracht.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Maasgouw. De WOZ-waarde ligt op €272.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 272.000 x 0,1029% = €280.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Maasbracht? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Maasbracht aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Maasbracht. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Evalueer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0006,8%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,5%
2017€202.0002,5%
2016€197.000-0,5%
2015€198.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Maasgouw.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-maasbracht-6051

Woningtaxatie in Maasbracht

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Maasbracht zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Maasbracht ligt om en nabij de €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In het schema hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Maasbracht die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Herten, Stramproy, Kelpen-Oler, Ospel en Nederweert-Eind.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bouwjaar, type woning, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Maasbracht. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maasbracht. Een gemiddelde woning betaalt €240.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand aan de hand van kadastrale data. Men kijkt naar zaken zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maasbracht?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de getoonde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Maasbracht heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie