WOZ bezwaar Numansdorp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Numansdorp? Op deze website geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Hoeksche Waard raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Numansdorp 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel tref je een indicatie van de verschillende woonlasten in Numansdorp op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kun je ook verder lezen over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Numansdorp.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hoeksche Waard. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €295.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €295.000 x 0,0942% = €278.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Numansdorp? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Numansdorp ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Numansdorp. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-numansdorp-3281

Woningtaxatie in Numansdorp

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Numansdorp komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Numansdorp ligt rond de €280. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Numansdorp die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Heinenoord, Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard en Piershil.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, grootte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Numansdorp. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Numansdorp. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €251.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Numansdorp?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Numansdorp kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie