WOZ bezwaar Hoenzadriel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hoenzadriel? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Maasdriel komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hoenzadriel 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verstrekken we duidelijke info over de recente woonlasten in Hoenzadriel van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1129%
Gemiddeld betaalde OZB€325
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€857
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hoenzadriel.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Maasdriel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €231.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €231.000 x 0,1129% = €261.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hoenzadriel? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hoenzadriel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Hoenzadriel. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0006,6%
2019€271.0004,2%
2018€260.000-1,1%
2017€263.0002,7%
2016€256.0000,8%
2015€254.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Maasdriel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hoenzadriel-5333

Woningtaxatie in Hoenzadriel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Hoenzadriel kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Hoenzadriel bedraagt circa €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Hoenzadriel die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden, Hedel en Bern.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: type woning, grootte, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hoenzadriel. In deze gemeentelijke beschikking vind je een indicatie van de woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1129% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoenzadriel. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €325.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.maasdriel.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoenzadriel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoenzadriel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie