WOZ bezwaar Hedel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hedel? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Maasdriel maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Hedel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel tref je een samenvatting van de huidige woonlasten in Hedel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1129%
Gemiddeld betaalde OZB€325
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€857
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hedel.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Maasdriel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €294.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €294.000 x 0,1129% = €332.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Hedel? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hedel nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Hedel. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0006,6%
2019€271.0004,2%
2018€260.000-1,1%
2017€263.0002,7%
2016€256.0000,8%
2015€254.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Maasdriel.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-hedel-5321

Woningtaxatie in Hedel

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Hedel kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hedel ligt zo rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Hedel die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Bern, Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk en Bruchem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: grootte, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hedel. In deze aanslag bekijk je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1129% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hedel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €325.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken aspecten zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.maasdriel.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hedel?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hedel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie