WOZ bezwaar Halsteren

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Halsteren? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Bergen op Zoom raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Halsteren 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder tref je een overview van de gemiddelde woonlasten in Halsteren op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4661
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€233.000
OZB-tarief woningen0,0999%
Gemiddeld betaalde OZB€232
Rioolheffing€330
Afvalstoffenheffing€297
Totale woonlasten€859
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Halsteren.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Bergen op Zoom. De WOZ-waarde ligt op €248.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €248.000 x 0,0999% = €248.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Halsteren? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Halsteren uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Halsteren. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€233.0006,4%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,0%
2017€203.0003,0%
2016€197.0002,6%
2015€192.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Bergen op Zoom.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-halsteren-4661

Woningtaxatie in Halsteren

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Halsteren kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Halsteren ligt zo rond de €225. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de volgende tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Halsteren die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals De Heen, Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Hoogerheide.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: oppervlakte, grootte, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Halsteren. In die rapportage lees je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0999% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Halsteren. Een gemiddelde woning betaalt €232.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. openbare data. Ze onderzoeken zaken zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.bergenopzoom.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook prijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Halsteren?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Halsteren heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie