WOZ bezwaar Kerkdriel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kerkdriel? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Maasdriel maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kerkdriel 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder verschaffen we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Kerkdriel op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1129%
Gemiddeld betaalde OZB€325
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€857
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kerkdriel.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Maasdriel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €230.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €230.000 x 0,1129% = €260.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kerkdriel? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kerkdriel precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Kerkdriel. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Het document is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0006,6%
2019€271.0004,2%
2018€260.000-1,1%
2017€263.0002,7%
2016€256.0000,8%
2015€254.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Maasdriel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-kerkdriel-5331

Woningtaxatie in Kerkdriel

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Kerkdriel kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kerkdriel ligt om en nabij de €195. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Kerkdriel die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hurwenen, Ammerzoden, Hedel, Bern en Nederhemert.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: type woning, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, bijgebouwen, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kerkdriel. In deze gemeentelijke beschikking vind je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1129% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kerkdriel. Een gemiddelde woning betaalt €325.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op aspecten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.maasdriel.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kerkdriel?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kerkdriel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie