WOZ bezwaar Hurwenen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hurwenen? Hieronder lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasdriel raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hurwenen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Hurwenen van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1129%
Gemiddeld betaalde OZB€325
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€857
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hurwenen.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Maasdriel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €296.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €296.000 x 0,1129% = €334.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Hurwenen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hurwenen precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Hurwenen. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Beoordeel of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0006,6%
2019€271.0004,2%
2018€260.000-1,1%
2017€263.0002,7%
2016€256.0000,8%
2015€254.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Maasdriel.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-hurwenen-5327

Woningtaxatie in Hurwenen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Hurwenen kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hurwenen ligt zo rond de €235. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Hurwenen die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ammerzoden, Hedel, Bern, Nederhemert en Delwijnen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, grootte, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Hurwenen. In die rapportage lees je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1129% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hurwenen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €325.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald door middel van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.maasdriel.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object. In het taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hurwenen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en beoordeel of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hurwenen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie