WOZ bezwaar Koedijk

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Koedijk? Op deze website praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Langedijk beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Koedijk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Koedijk waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0992%
Gemiddeld betaalde OZB€292
Rioolheffing€347
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€924
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Koedijk.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Langedijk. De WOZ-waarde bedraagt op €259.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €259.000 x 0,0992% = €257.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Koedijk? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Koedijk werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Koedijk. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Het document ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0008,5%
2019€272.0007,1%
2018€254.0004,1%
2017€244.0002,5%
2016€238.000-1,7%
2015€242.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Langedijk.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-koedijk-1832

Woningtaxatie in Koedijk

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Koedijk zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Koedijk ligt rond de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Koedijk die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Oudorp, Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp en De Waal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Koedijk. In deze documenten check je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0992% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Koedijk. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €292.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. modelmatige waardebepaling. De gemeente verwerkt factoren als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.gemeentelangedijk.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Koedijk?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Koedijk heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie