WOZ bezwaar Broek op Langedijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Broek op Langedijk? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Langedijk calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Broek op Langedijk 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we een kostenraming van de verschillende woonlasten in Broek op Langedijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kan je ook meer info vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1721
Netnummer0226 (+31226)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0992%
Gemiddeld betaalde OZB€292
Rioolheffing€347
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€924
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Broek op Langedijk.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Langedijk. De WOZ-waarde ligt op €281.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €281.000 x 0,0992% = €279.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Broek op Langedijk? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Broek op Langedijk nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Broek op Langedijk. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0008,5%
2019€272.0007,1%
2018€254.0004,1%
2017€244.0002,5%
2016€238.000-1,7%
2015€242.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Langedijk.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-broek-op-langedijk-1721

Woningtaxatie in Broek op Langedijk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Broek op Langedijk zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Broek op Langedijk ligt om en nabij de €225. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Broek op Langedijk die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Aartswoud, Hoogwoud, Spanbroek, Obdam en Hensbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, bijgebouwen, type woning, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Broek op Langedijk. In dit document vind je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0992% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Broek op Langedijk. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €292.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op zaken als: ligging, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentelangedijk.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In het taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Broek op Langedijk?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de referentie huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Broek op Langedijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie