WOZ bezwaar Vinkeveen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Vinkeveen? Op deze website geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente De Ronde Venen maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Vinkeveen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Vinkeveen op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€380.000
OZB-tarief woningen0,08%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€746
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vinkeveen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente De Ronde Venen. De WOZ-waarde bedraagt op €268.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €268.000 x 0,08% = €214.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Vinkeveen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Vinkeveen aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Vinkeveen. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Het document draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€380.0008,6%
2019€350.0008,7%
2018€322.0001,3%
2017€318.0004,3%
2016€305.0003,4%
2015€295.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente De Ronde Venen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-vinkeveen-3645

Woningtaxatie in Vinkeveen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Vinkeveen komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Vinkeveen is ongeveer €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Vinkeveen die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Mijdrecht, Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: bijgebouwen, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vinkeveen. In deze aanslag staan de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,08% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vinkeveen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €304.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op aspecten als: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (gemeente.derondevenen.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vinkeveen?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vinkeveen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie