WOZ bezwaar Hedikhuizen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hedikhuizen? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Heusden komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Hedikhuizen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst geven we een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Hedikhuizen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€707
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hedikhuizen.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Heusden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €272.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €272.000 x 0,1125% = €306.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hedikhuizen? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Hedikhuizen precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hedikhuizen. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,2%
2019€276.0003,8%
2018€266.0002,7%
2017€259.0001,6%
2016€255.000-1,2%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heusden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-hedikhuizen-5256

Woningtaxatie in Hedikhuizen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Hedikhuizen kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hedikhuizen ligt rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Hedikhuizen die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen en Rosmalen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: grootte, oppervlakte, type woning, bouwjaar, ligging, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Hedikhuizen. In deze gemeentelijke beschikking vind je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hedikhuizen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €329.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand op basis van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar zaken zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.heusden.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hedikhuizen?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hedikhuizen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie