WOZ bezwaar Mijdrecht

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Mijdrecht? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente De Ronde Venen maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Mijdrecht 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder verschaffen we een kostenraming van de recente woonlasten in Mijdrecht (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform bekijk je ook informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gemiddelde WOZ-waarde€380.000
OZB-tarief woningen0,08%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€746
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Mijdrecht.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente De Ronde Venen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €267.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €267.000 x 0,08% = €214.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Mijdrecht? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Mijdrecht aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Mijdrecht. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Het document is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€380.0008,6%
2019€350.0008,7%
2018€322.0001,3%
2017€318.0004,3%
2016€305.0003,4%
2015€295.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente De Ronde Venen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-mijdrecht-3641

Woningtaxatie in Mijdrecht

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Mijdrecht kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Mijdrecht ligt zo rond de €205. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Mijdrecht die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, bouwjaar, type woning, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Mijdrecht. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,08% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mijdrecht. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €304.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze feiten zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (gemeente.derondevenen.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Mijdrecht?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Mijdrecht zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie