WOZ bezwaar Baambrugge

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Baambrugge? Op dit portaal geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente De Ronde Venen raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Baambrugge 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder verschaffen we een overzicht met de huidige woonlasten in Baambrugge (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Gemiddelde WOZ-waarde€380.000
OZB-tarief woningen0,08%
Gemiddeld betaalde OZB€304
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€746
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Baambrugge.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente De Ronde Venen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €255.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 255.000 x 0,08% = €204.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Baambrugge? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Baambrugge werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Baambrugge. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Bekijk of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€380.0008,6%
2019€350.0008,7%
2018€322.0001,3%
2017€318.0004,3%
2016€305.0003,4%
2015€295.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente De Ronde Venen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-baambrugge-1396

Woningtaxatie in Baambrugge

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Baambrugge zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Baambrugge ligt rond de €200. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Baambrugge die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen en s-Graveland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Baambrugge. In dit document check je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,08% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Baambrugge. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €304.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar zaken zoals: de ligging van de woning, woonoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (gemeente.derondevenen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Baambrugge?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Baambrugge zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie