WOZ bezwaar Gastel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Gastel? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Cranendonck komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Gastel 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder verschaffen we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Gastel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1252%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€801
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Gastel.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Cranendonck. De WOZ-waarde is vastgesteld op €265.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €265.000 x 0,1252% = €332.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Gastel? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Gastel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Gastel. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0005,7%
2018€244.0002,5%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,9%
2015€232.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Cranendonck.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-gastel-6028

Woningtaxatie in Gastel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Gastel kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Gastel bedraagt circa €280. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Gastel die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Soerendonk, Maarheeze, Budel-Dorplein, Budel-Schoot en Budel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: ligging, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Gastel. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1252% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gastel. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €343.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.cranendonck.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Gastel?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gastel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie