WOZ bezwaar Maarheeze

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Maarheeze? Hieronder bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Cranendonck begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Maarheeze 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst check je een indicatie van de recente woonlasten in Maarheeze (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1252%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€198
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€801
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maarheeze.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Cranendonck. De WOZ-waarde bedraagt op €263.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €263.000 x 0,1252% = €329.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Maarheeze? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Maarheeze werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Maarheeze. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0005,7%
2018€244.0002,5%
2017€238.0001,7%
2016€234.0000,9%
2015€232.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Cranendonck.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-maarheeze-6026

Woningtaxatie in Maarheeze

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Maarheeze kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Maarheeze ligt om en nabij de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Maarheeze die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Budel, Wessem en Thorn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: type woning, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, bouwjaar, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Maarheeze. In die rapportage bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1252% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maarheeze. Een gemiddelde woning betaalt €343.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.cranendonck.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maarheeze?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Maarheeze zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie