WOZ bezwaar Heerjansdam

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Heerjansdam? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Zwijndrecht begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Heerjansdam 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel tref je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Heerjansdam (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over Marktwaarde woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode2995
Netnummer078 (+3178)
Gemiddelde WOZ-waarde€217.000
OZB-tarief woningen0,1127%
Gemiddeld betaalde OZB€244
Rioolheffing€302
Afvalstoffenheffing€380
Totale woonlasten€904
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heerjansdam.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Zwijndrecht. De WOZ-waarde ligt op €248.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €248.000 x 0,1127% = €279.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Heerjansdam? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Heerjansdam ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Heerjansdam. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€217.00010,2%
2019€197.0007,7%
2018€183.0006,4%
2017€172.0002,4%
2016€168.0002,4%
2015€164.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Zwijndrecht.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-heerjansdam-2995

Woningtaxatie in Heerjansdam

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Heerjansdam komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Heerjansdam ligt rond de €220. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Heerjansdam die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Heerjansdam. Op dit aanslagbiljet tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1127% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heerjansdam. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €244.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van openbare data. Men kijkt naar zaken als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.zwijndrecht.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heerjansdam?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Heerjansdam kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie