WOZ bezwaar Zundert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zundert? Op deze website bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Zundert komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zundert 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je een kostenraming van de recente woonlasten in Zundert waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€300.000
OZB-tarief woningen0,1343%
Gemiddeld betaalde OZB€402
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€880
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Zundert.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Zundert. De WOZ-waarde is vastgesteld op €246.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €246.000 x 0,1343% = €330.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Zundert? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Zundert werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Zundert. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€300.0006,0%
2019€283.0002,9%
2018€275.000-1,8%
2017€280.0000,0%
2016€280.0000,0%
2015€280.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Zundert.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-zundert-4881

Woningtaxatie in Zundert

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Zundert komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Zundert komt gemiddeld uit rond de €245. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Zundert die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk en Halderberge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, ligging, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zundert. In die rapportage check je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1343% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zundert. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €402.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld door middel van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op feiten als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.zundert.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Zundert?
Bezwaar maken kan binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zundert heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Klein Zundert
 • WOZ bezwaar Wernhout
 • WOZ bezwaar Achtmaal
 • WOZ bezwaar Rijsbergen
 • Plaats een reactie