WOZ bezwaar Klein Zundert

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Klein Zundert? Op deze pagina lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Zundert calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Klein Zundert 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel bekijk je een overview van de hedendaagse woonlasten in Klein Zundert (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website lees je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€300.000
OZB-tarief woningen0,1343%
Gemiddeld betaalde OZB€402
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€880
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Klein Zundert.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Zundert. De WOZ-waarde bedraagt op €296.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €296.000 x 0,1343% = €398.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Klein Zundert? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Klein Zundert nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Klein Zundert. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€300.0006,0%
2019€283.0002,9%
2018€275.000-1,8%
2017€280.0000,0%
2016€280.0000,0%
2015€280.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Zundert.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-klein-zundert-4882

Woningtaxatie in Klein Zundert

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Klein Zundert komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Klein Zundert ligt om en nabij de €230. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In deze tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Klein Zundert die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Chaam, Bavel, Ulvenhout, Strijbeek en Galder.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, type woning, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Klein Zundert. In deze aanslag tref je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1343% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Klein Zundert. Een gemiddelde woning betaalt €402.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. kadastrale data. De gemeente verwerkt zaken als: ligging, de oppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.zundert.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Klein Zundert?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en ga na of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Klein Zundert zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie