WOZ bezwaar Achtmaal

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Achtmaal? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Zundert calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Achtmaal 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? Hieronder verstrekken we een overview van de actuele woonlasten in Achtmaal (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€300.000
OZB-tarief woningen0,1343%
Gemiddeld betaalde OZB€402
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€880
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Achtmaal.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Zundert. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €231.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €231.000 x 0,1343% = €310.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Achtmaal? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Achtmaal ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Achtmaal. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€300.0006,0%
2019€283.0002,9%
2018€275.000-1,8%
2017€280.0000,0%
2016€280.0000,0%
2015€280.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Zundert.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-achtmaal-4885

Woningtaxatie in Achtmaal

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Achtmaal kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Achtmaal komt gemiddeld uit rond de €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Achtmaal die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Wernhout, Klein Zundert, Chaam, Bavel en Ulvenhout.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Achtmaal. Op dit aanslagbiljet bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1343% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Achtmaal. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €402.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand met behulp van beschikbare data. Men kijkt naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.zundert.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopcijfers van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Achtmaal?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Achtmaal kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie