WOZ bezwaar Breda

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Breda? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Breda maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Breda 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder vind je een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Breda (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4819
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0778%
Gemiddeld betaalde OZB€229
Rioolheffing€221
Afvalstoffenheffing€313
Totale woonlasten€764
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Breda.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Breda. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €249.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €249.000 x 0,0778% = €194.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Breda? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Breda werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Breda. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0009,3%
2019€270.0008,0%
2018€250.0006,4%
2017€235.0004,4%
2016€225.0000,0%
2015€225.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Breda.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-breda-4819

Woningtaxatie in Breda

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Breda kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Breda ligt om en nabij de €245. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Breda die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Tholen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: ligging, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Breda. Op dit aanslagbiljet bekijk je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0778% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breda. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €229.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald op basis van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar zaken als: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.breda.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Breda?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Breda kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Teteringen
 • WOZ bezwaar Ulvenhout
 • WOZ bezwaar Bavel
 • WOZ bezwaar Prinsenbeek
 • Plaats een reactie