WOZ bezwaar Rijsbergen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Rijsbergen? Op deze website kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Zundert raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Rijsbergen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel verschaffen we een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Rijsbergen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gemiddelde WOZ-waarde€300.000
OZB-tarief woningen0,1343%
Gemiddeld betaalde OZB€402
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€880
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rijsbergen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Zundert. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €232.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €232.000 x 0,1343% = €312.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Rijsbergen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Rijsbergen werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Rijsbergen. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€300.0006,0%
2019€283.0002,9%
2018€275.000-1,8%
2017€280.0000,0%
2016€280.0000,0%
2015€280.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Zundert.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-rijsbergen-4891

Woningtaxatie in Rijsbergen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Rijsbergen kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Rijsbergen ligt om en nabij de €245. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Rijsbergen die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Achtmaal, Wernhout, Klein Zundert, Chaam en Bavel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Rijsbergen. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1343% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rijsbergen. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €402.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.zundert.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook details van prijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rijsbergen?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Rijsbergen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie