WOZ bezwaar Sprundel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sprundel? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Rucphen calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Sprundel 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verstrekken we een kostenraming van de huidige woonlasten in Sprundel waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€266.000
OZB-tarief woningen0,1048%
Gemiddeld betaalde OZB€278
Rioolheffing€207
Afvalstoffenheffing€279
Totale woonlasten€764
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sprundel.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Rucphen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €260.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €260.000 x 0,1048% = €272.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Sprundel? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Sprundel uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Sprundel. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Evalueer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€266.0005,1%
2019€253.0003,3%
2018€245.0002,5%
2017€239.000-0,4%
2016€240.000-0,4%
2015€241.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Rucphen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-sprundel-4714

Woningtaxatie in Sprundel

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Sprundel kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Sprundel bedraagt circa €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In deze tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Sprundel die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals St. Willebrord, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Stavenisse en Sint-Maartensdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: grootte, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Sprundel. Op dit aanslagbiljet staan de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1048% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sprundel. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €278.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van kadastrale data. Men kijkt naar onderwerpen als: ligging van het perceel, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.rucphen.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sprundel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de getoonde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sprundel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie