WOZ bezwaar Zierikzee

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zierikzee? Op deze website bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Zierikzee 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel tref je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Zierikzee waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zierikzee.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Schouwen-Duiveland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €269.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €269.000 x 0,1351% = €363.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Zierikzee? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Zierikzee nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Zierikzee. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-zierikzee-4301

Woningtaxatie in Zierikzee

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Zierikzee kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Zierikzee is ongeveer €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs vergelijken
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Zierikzee die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem en Rijswijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: ligging, grootte, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Zierikzee. In dit document staan de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zierikzee. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €351.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zierikzee?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zierikzee heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie