WOZ bezwaar Pernis Rotterdam

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Pernis Rotterdam? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Rotterdam beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Pernis Rotterdam 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder check je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Pernis Rotterdam (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens bekijk je ook informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€222.000
OZB-tarief woningen0,0853%
Gemiddeld betaalde OZB€189
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€371
Totale woonlasten€776
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Pernis Rotterdam.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Rotterdam. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €256.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €256.000 x 0,0853% = €218.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Pernis Rotterdam? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Pernis Rotterdam uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Pernis Rotterdam. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€222.00015,0%
2019€193.00016,3%
2018€166.0007,8%
2017€154.0003,4%
2016€149.0001,4%
2015€147.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Rotterdam.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-pernis-rotterdam-3195

Woningtaxatie in Pernis Rotterdam

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Pernis Rotterdam kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Pernis Rotterdam ligt rond de €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Pernis Rotterdam die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard en Rhoon.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: bouwjaar, grootte, oppervlakte, ligging, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Pernis Rotterdam. In deze gemeentelijke beschikking staan de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0853% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Pernis Rotterdam. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €189.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt onderwerpen als: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.rotterdam.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Pernis Rotterdam?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Pernis Rotterdam heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie