WOZ bezwaar Poortugaal

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Poortugaal? Hier vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Albrandswaard calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Poortugaal 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht vind je een kostenraming van de actuele woonlasten in Poortugaal van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€313.000
OZB-tarief woningen0,1277%
Gemiddeld betaalde OZB€399
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€957
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Poortugaal.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Albrandswaard. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €253.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €253.000 x 0,1277% = €323.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Poortugaal? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Poortugaal uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Poortugaal. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€313.0009,1%
2019€287.0007,9%
2018€266.0004,7%
2017€254.0002,4%
2016€248.0000,0%
2015€248.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Albrandswaard.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-poortugaal-3171

Woningtaxatie in Poortugaal

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Poortugaal zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Poortugaal ligt zo rond de €260. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Poortugaal die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland, Hoek van Holland en Heerjansdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, grootte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Poortugaal. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1277% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Poortugaal. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €399.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.albrandswaard.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Poortugaal?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Poortugaal zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie