WOZ bezwaar Ter Aar

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ter Aar? Op dit portaal geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Nieuwkoop begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Ter Aar 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de volgende tabel bekijk je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Ter Aar van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook meer info vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€324.000
OZB-tarief woningen0,1266%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€208
Afvalstoffenheffing€335
Totale woonlasten€952
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ter Aar.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Nieuwkoop. De WOZ-waarde is vastgesteld op €264.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €264.000 x 0,1266% = €334.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Ter Aar? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Ter Aar precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Ter Aar. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€324.0008,7%
2019€298.0005,7%
2018€282.0002,2%
2017€276.0002,6%
2016€269.0000,7%
2015€267.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Nieuwkoop.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-ter-aar-2461

Woningtaxatie in Ter Aar

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Ter Aar komt nog beter over met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Ter Aar ligt rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder vind je taxateurs en makelaars in Ter Aar die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden en Nieuwerbrug aan den Rijn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: type woning, oppervlakte, grootte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Ter Aar. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1266% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ter Aar. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €409.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald d.m.v. beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, type object, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ter Aar?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ter Aar maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie