WOZ bezwaar Rotterdam-Albrandswaard

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Rotterdam-Albrandswaard? Hieronder kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Albrandswaard raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Rotterdam-Albrandswaard 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het schema hieronder bieden we een overzicht met de recente woonlasten in Rotterdam-Albrandswaard (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€313.000
OZB-tarief woningen0,1277%
Gemiddeld betaalde OZB€399
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€957
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rotterdam-Albrandswaard.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Albrandswaard. De WOZ-waarde ligt op €252.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €252.000 x 0,1277% = €322.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Rotterdam-Albrandswaard? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Rotterdam-Albrandswaard nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Rotterdam-Albrandswaard. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€313.0009,1%
2019€287.0007,9%
2018€266.0004,7%
2017€254.0002,4%
2016€248.0000,0%
2015€248.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Albrandswaard.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-rotterdam-albrandswaard-3165

Woningtaxatie in Rotterdam-Albrandswaard

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Rotterdam-Albrandswaard zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rotterdam-Albrandswaard komt gemiddeld uit rond de €195. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In het onderstaande overzicht vergelijk je taxateurs en makelaars in Rotterdam-Albrandswaard die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Rhoon, Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam en Goudriaan.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Rotterdam-Albrandswaard. In deze aanslag staan de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1277% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rotterdam-Albrandswaard. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €399.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van een speciaal model. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.albrandswaard.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rotterdam-Albrandswaard?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Rotterdam-Albrandswaard zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie